Amsterdam Dakar Challenge

Dit is het ultieme excuus om eens los te gaan, de wereld van een andere kant te zien en de deur met een goede reden achter je dicht te trekken voor de vetste route naar Afrika. Het is tijd voor de klassieker onder de roadtrips.

Dit jaar bestaan wij 20 jaar! Wil jij de 2024 jubileumeditie niet missen, claim dan je plek!

Start 2 november 2024

SIGN UP HERE 


Meer info - stuur een berichtje naar info@amsterdamdakar.com

 

 

 

360 CHECK OUT!

Heb je jezelf altijd afgevraagd of de perfecte barrel bestaat met de juiste tweaks, comfort zones en tools? Tijd voor een kijkje rondom deze klassieke Benz...

360 VIEW

GIRLS EDUCATION

Meisjes in Gambia kunnen vaak niet naar school, of kunnen de opleiding niet afmaken, door gebrek aan geld. Om meisjes die zonder extra steun gedwongen zijn om te stoppen, zetten we ons de komende edities in om speciaal voor hen fondsen te werven. Van basisschool tot beroepsopleiding én universiteit. Amsterdam Dakar Challenge teams kunnen een groot verschil maken! Naast de veiling van de auto, halen teams donaties op via hun teampagina op deze website. 

SOLAR POWER

In Gambia wonen veel mensen off the grid, dat betekent dat ze geen aansluiting hebben op het elektriciteitsnetwerk. Als de nacht valt, gebruikt men kaarslicht om het donker te verdrijven. Kaarsen zijn voor de meeste mensen relatief duur en bovendien gevaarlijk. Het gebeurt nog wel eens, dat een kaars omvalt en een hut in brand vliegt. Een voor de hand liggende en in de praktijk bewezen effectieve manier om het leven van mensen in Gambia te verbeteren, is hen voorzien van zonnepanelen en daaraan gekoppelde lampen. Hierdoor kunnen families ook in de avond veilig lezen en leren. Dit stimuleert de ontwikkeling van jongens en meisjes enorm en helpt hen bij het behalen van een schooldiploma. Teams kunnen behalve de opbrengst van de veiling, ook donaties ophalen via hun teampagina op de website.

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de Amsterdam Dakar nieuwsbrief!