Tell me more

De absolute klassieker onder de roadtrips, gestart in 2004 met een clubje avonturiers en uitgegroeid tot serieus bucket list materiaal. In een - liefst unieke - auto rijd je in 3 weken van Amsterdam naar Dakar. Na Dakar rijden we door naar Banjul waar we de auto's veilen voor het lokale goede doel.

Aangestoken door het challenge-virus? Claim ook een startplek in de befaamde Amsterdam Dakar Challenge, waar de mannen zich scheiden van de jongens.

Regel een bolide waarin jouw team Noordwest Afrika doorkruist. Duizenden challengers zijn jullie voorgegaan, duizenden verhalen zijn gemaakt en verteld onderweg, tijd om je eigen verhaal te maken. De start is in Amsterdam waarna je in 3 dagen Europa aftikt om vervolgens gezamenlijk de ferry naar Marokko te pakken. Wij zetten de routes uit en geven je het befaamde officiele Roadbook. Let op, dit is geen snelheidswedstrijd of quest, maar een gezamenlijke charity trip van 3 weken. Stuur je eenmaal richting het zuiden, dan kun je jouw route boosten door een deviation te maken en de extreme routes te pakken.

Een absolute trademark van de Amsterdam Dakar Challenge is dat de teams elkaar tot aan het einde steunen en desnoods 4 uur om of terugrijden om een gestrand team weer op de weg te zetten. Deze spirit vind je alleen bij de Amsterdam Dakar Challenge, een attitude en cultuur die uniek is en feilloos erin is geslepen over de afgelopen 19 jaar. Vriendschappen worden gesloten voor het leven en verhalen worden nog jaren doorverteld. 

De startdata van de Amsterdam Dakar Challenge vind je onder de knop 'Inschrijven'. Na 19 dagen bereik je Dakar en rijd je een track op de vroegere pistes van de beroemde Le Dakar Rally. De uiteindelijke finish is in Banjul op dag 21, waar de meer dan prima auto's de eerstvolgende zondag onder de hamer gaan voor het goede doel.

Inschrijven voor deze 20-jaar jubileumeditie van de beste low-budget roadtrip kost 749 euro p.p.. Wij zorgen voor de routes, het roadbook, plekken waar je kunt overnachten (je betaalt onderweg), contactpersonen/fixers bij de belangrijkste grenzen en ontvangst bij de finish en de veiling. Ook geven we tips ter voorbereiding, informeren je voor vertrek over de andere teams, de goede doelen en de route. Je ontvangt de officiele stickers voor je barrel en we organiseren een mooie start, finish en tot slot de veiling in Banjul.

ARE YOU BUILT TO RESIST... 

Claim dan hier je startplek: Amsterdam Dakar Challenge