Tell me more

De absolute klassieker onder de roadtrips, gestart in 2004 met een clubje avonturiers en uitgegroeid tot serieus bucket list materiaal. In een - liefst unieke - auto rijd je in 3 weken van Amsterdam naar Dakar. Na Dakar rijden we door naar Banjul waar we de auto's veilen voor het lokale goede doel.

Aangestoken door het challenge-virus? Claim ook een startplek in de befaamde Amsterdam Dakar Challenge, waar de mannen zich scheiden van de jongens.

Regel een barrel waarin jouw team Noordwest Afrika doorkruist. Duizenden challengers zijn jullie voorgegaan, duizenden verhalen zijn gemaakt en verteld onderweg, tijd om je eigen verhaal te maken. De start is in Amsterdam waarna je in 3 dagen Europa aftikt om vervolgens gezamenlijk de ferry naar Marokko te pakken. Wij zetten de routes uit en geven je het befaamde officiele Roadbook. Stuur je eenmaal richting het zuiden, dan kun je jouw route boosten door een deviation te maken en de extreme routes te pakken.

Een absolute trademark van de Amsterdam Dakar Challenge is dat de teams elkaar tot aan het einde steunen en desnoods 4 uur om of terugrijden om een gestrand team weer op de weg te zetten. Indien nodig worden er nachten gesleuteld aan elkaars barrels, houden we elkaar wakker over de 27mc om verloren tijd in te halen en niet meer te fixen auto's worden complete landen doorgesleept. Deze spirit vind je alleen bij de Amsterdam Dakar Challenge, een attitude en cultuur die uniek is en feilloos erin is geslepen over de afgelopen 15 jaar. Vriendschappen worden gesloten voor het leven en verhalen worden nog jaren doorverteld. 

De start van de Amsterdam Dakar Challenge is in 2019 op 2 november. Na 19 dagen bereik je Dakar en rijd je een track op de vroegere pistes van de beroemde Le Dakar Rally. De uiteindelijke finish is in Banjul op dag 21, waar de barrels de eerstvolgende zondag onder de hamer gaan voor het goede doel.

Inschrijven voor deze low-budget roadtrip kost 495 euro p.p. (veteranen van eerdere edities en studenten ontvangen zelfs nog 100 euro korting). Wij zorgen voor de routes, het roadbook, plekken waar je kunt overnachten (je betaalt onderweg), contactpersonen bij de belangrijkste grenzen en ontvangst bij de finish en de veiling. Ook organiseren we de Barreldag waar je kennismaakt met de andere teams, de goede doelen en de organisatie. Tijdens de Barreldag enkele maanden voor de start, ontvang je de officiele stickers en krijg je een briefing en ruimte om vragen te stellen. Vervolgens regelen we een mooie start, finish en tot slot de veiling in Banjul.

ARE YOU BUILT TO RESIST... 

Claim dan hier je startplek: Amsterdam Dakar Challenge