OVER ONS

THE ORIGINAL, SINCE 2004

De AMSTERDAM DAKAR CHALLENGE staat inmiddels bij velen op de bucket list. We hebben ze op hun knietjes in het mulle Sahara zand zien vallen van blijdschap. Vriendschappen worden gesloten voor het leven, motorkappen worden gekust bij het behalen van de finish in Dakar, eindelijk een echt sterk verhaal aan de bar...

Wij zijn het ultieme excuus om eens los te gaan, de wereld van een andere kant te zien en de deur met een echt goede reden voorlopig achter je dicht te trekken. Met de Amsterdam Dakar Challenge beleef je een ervaring die je doet denken aan de Paris Dakar Rally, maar dan back to basic en self-supported. Je maakt het verschil voor kinderen en families in Gambia en krijgt er een waanzinnig avontuur voor terug.

Goed om te weten is dat dit geen snelheidswedstrijd is, maar een roadtrip gericht op het gezamenlijk behalen van de finish in Dakar. De organisatie staat als een huis met inmiddels bijna 20 jaar ervaring op deze route. We werken met een vaste crew aan vrijwilligers en projectmedewerkers in Nederland en vaste partners onderweg.

Behalve het start en finish evenement, zorgen we voor het Amsterdam Dakar Challenge Roadbook en de officiële teamstickers. Het Roadbook bevat voor elke avond een plek om te overnachten, dit varieert van een campsite tot en met een prima auberge. Zelf bepaal je of je daarvan gebruikmaakt of ergens anders overnacht. Ook plaatsen we onze partners bij elke grensovergang om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er gidsen die met je mee kunnen rijden in Mauritanië, en is er een feest bij de finish in Dakar en een laatste borrel in Banjul, Gambia. Uiteraard organiseren we de veiling en de donaties van zowel de verkoop van de auto's als online donaties gaan naar diverse lokale projecten.