Tips & tricks

QUICK SCAN FOR DUMMIES

Je bent er volledig klaar voor na de sterke verhalen van oud- challengers of deze vette road trip gaat jou de ultieme bevrediging geven naar jouw hang naar avontuur. Voordat je de website gaat doorspitten hier snel 3 take-aways.

take-away 1 - VANAF 2020 TWEE STARTDATA PER JAAR

Zelf zijn we niet zo van het ver vooruit plannen, maar voor wie dat wel kan hebben we de vertrekdata voor de komende edities alvast bepaald. De Amsterdam Dakar Challenge start in 2020 twee keer, de komende edities zijn op:

2020 : 7 maart en 7 november

Wil jij last-minute een barrel fixen en instappen? Dat kan bijna altijd nog, dus geef ons een seintje via chat, telefoon of mail.

take-away 2 - DIT DEKT HET INSCHRIJFGELD

Om een plek te claimen in de Amsterdam Dakar Challenge betaal je tot 1 maart 2020 het early bird tarief van 495 euro per persoon. Behalve je startnummer en -niet te vergeten een waanzinnige ervaring- krijg je nog veel meer. Goed om te weten is bijvoorbeeld dat de organisatie naast de Barreldag zorgt voor de start en finish evenementen, jouw team voorziet van hét Amsterdam Dakar Challenge Roadbook, de officiële teamstickers en legendarisch T-shirt. Het Roadbook bevat elke avond een plek om te overnachten, dit varieert van een campsite tot en met een prima auberge of riad. Je hoeft zelf niet meer op zoek te gaan naar dat mooie plekje, je hoeft alleen nog te bellen dat je eraan komt en ter plekke reken je af. Ook plaatsen we onze mensen bij elke grensovergang om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen, en er zijn gidsen die met je mee kunnen rijden in Mauritanië. Er is een feest bij de finish in Dakar en een BBQ in Banjul, Gambia. Uiteraard organiseren we de veiling en de opbrengst ervan doneren we aan de diverse lokale projecten. Check out het inschrijfformulier.

TAKE-AWAY 3 - 7.000KM VOOR JEZELF ÉN HET GOEDE DOEL

Wij rijden al sinds 2004 naar de mooiste uithoeken van deze aardkloot. Voor het avontuur en om de wereld een klein beetje mooier te maken. De Amsterdam Dakar Challenge is de klassieker onder roadtrips. De challenge duurt tot aan de uiteindelijke finish in Gambia 21 dagen. Dan ben je bijna 7.000 kilometer en een bak aan sterke verhalen verder. Met het doorrijden voor de veiling en de ontvangstceremonie in Banjul (Gambia) kom je uit op 23 dagen en vanaf dag 23 (in de avond) kun je in principe terugvliegen. De meeste teams pakken op dag 24 het vliegtuig terug, sommigen plakken er nog een paar dagen vakantie achteraan. Wij zorgen per editie voor één of meerdere projecten die gesteund kunnen worden en volgen dit op met feedback over de resultaten.