OVER ONS

RAW, RESTLESS, RIGHTEOUS

Na de start van de AMSTERDAM DAKAR CHALLENGE in 2004 werd het ons al snel duidelijk, in de file op de A2 en samen met een kluitje vergadertijgers luisteren naar een baas is niet echt ons ding. Daar moet wel iets tegenover kunnen staan. Dat ruige randje, de constante zoektocht naar het onbekende en verslaving aan avontuur is wat de Challengers met elkaar verbindt. Maar nog belangrijker, de manier waarop we reizen houdt ons scherp en problemen lossen we samen op. Barrels die ophouden met rollen zetten we weer op de weg met elkaar en met de hulp van lokalen.

Nadat we weer eens op de grond slapen bij de plaatselijke garage voor een nachtelijk klus of zelfs mogen aanschuiven bij een bruiloft weten we dat het leven aan de andere kant niet zoveel verschilt van dat van ons. Het verschil is dat niet iedereen dezelfde welvaart kent. Maar de hoop, zorgen, ambities, vriendschappen, familiebanden en meer maakt ons hetzelfde. ONE WORLD is dan ook waar we in geloven en hoe we op deze aardkloot staan.  Naast de Amsterdam Dakar Challenge zijn we meerdere keren naar Peking gereden via de Gobi Woestijn, waar we na aankomst migranten kinderen hebben gesteund. Ook waren we de allerlaatste overlanders voordat de oorlog uitbrak in Syrie. De Red Sea Challenge is daarom drie keer gereden totdat het helaas niet meer ging. Een geweldige trip waarbij de teams van de laatste editie het rondje hebben afgemaakt en na Syrie en Jordanie zijn doorgereden via Egypte, Libie en Tunesie.

Ook hebben we de befaamde Mongol Challenge opgezet die via Kazachstan en Rusland naar de finish in hoofdstad Ulaanbaatar eindigde. Dit is er een voor je bucket list en we werken er aan om ooit weer een editie te lanceren.

Een ander voor de bucket list is de Bombay Challenge waar we in rickshaws van coast-to-coast zijn gereden in India. Een 100% klassieker die we zeker in de toekomst nog een keer oppakken.

Daarnaast zijn we ook met een aantal teams de Noordzee overgestoken, heen en terug in 1 dag. Gewoon om te kijken of het mogelijk was, het record hebben we gezet op 6 uur en 20 minuten.

Sinds 2011 organiseren we iedere winter de Noordkaap Challenge. Onderweg tikken de teams challenges af voor het goede doel. Ruim 1 miljoen euro inmiddels opgehaald en ook een gruwelijk mooi avontuur, met temperaturen van minus 30.

Wij blijven doen wat we doen en werken constant aan nieuwe challenges, verder, extremer, more fun en waar mogelijk voor het lokale goede doel. Stap in onze wereld en ontdek waar jouw grens ligt.