Sabeuna

TEAM 1116

Team members

1. Ruben Rink 2. Andreas Brouwer

Riding a Audi A4

De naam Sabeuna is ontstaan bij de aanschaf van een zo goedkoop mogelijke auto als grap, in de winter van 2016. Dit werd een Renault Safrane, waarmee we meer dan een jaar hebben rondgekacheld. De helft van Sabeuna durft het nu aan om deel te nemen aan de Amsterdam-Dakar Challenge.

Ruben Rink & Andreas Brouwer zullen Sabeuna vertegenwoordigen. Beiden wonen in Delft en hebben werktuigbouwkunde gestudeerd. Ruben is al een jaartje aan het werk als ingenieur en heeft als hobby klussen aan onder andere auto's (liefst oude Mercedessen). Andreas (hierna: Keesie) hoopt met een kersvers diploma op zak mee te gaan. Keesie houdt van kleine beunprojectjes, bediscussieren van nutteloze stellingen en het ontdekken van nieuwe programmeertalen. 

De Audi A4 lijkt een zakelijke rijdersauto, maar schijn bedriegt! Onderhuids schuilt namelijk vierwielaandrijving waarmee elke ondergrond getrotseerd wordt, afgezien van de bodemvrijheid van 50 mm. Het was even zoeken naar een vierwielaangedreven auto voor € 500,- of minder, maar het is gelukt. Deze dieseltractor heeft al meer dan 450.000 gelopen en dat is te zien, de motor is natter aan de buitenkant dan aan de binnenkant. De motor blijkt na wat research één van de minst betrouwbare blokken gebouwd door het VAG concern, dus dat belooft veel avontuur.

Wij hebben er zin in!