UPDATE 27 OKTOBER 2018

TOUCHDOWN IN HET ZAND

Na de ferry en een nacht in Fes zijn de meeste teams doorgestoken naar de eerste pistes om aan de rand van de zandduinen een eerste rustdag te pakken. Ondertussen waren 3 bevriende teams nog druk in Europa om hun barrels te fixen. Van de drie bolides hebben ze uiteindelijk één Renault Kangoo achter moeten laten om direct de boot naar Marokko te pakken en te starten met een inhaalslag.

De rustdag in Merzouga was duidelijk de stilte voor de storm, want de volgende dag was de eerste extreme route naar Zagora aan de beurt. Het asfalt tot aan Zagora ligt er strak bij, maar dorst naar de extreme route over pistes richting Zagora was voor de meeste teams te sterk.

De extreme route heeft meteen haar fair share gepakt. De vierwielers hebben het zwaar en een aantal is nog niet helemaal terug uit het zand. Zo is de carterpan van de Audi van team De Veltem Boys stuk en krijgt ie een serieuze bush repair. Hetzelfde gaat op voor de schitterende Mercedes van Tomas en Floris die een uitlaat minder heeft. Ook is de VW Passat van team De Neven op sleep naar de bewoonde wereld.

We hebben regelmatig de situatie dat teams onderweg het nodige sleutelwerk (laten) doen, maar deze editie is toch wel een tik anders met zoveel teams die tegen een muur aanlopen van panne en auto's die er volledig mee ophouden. Veel teams lopen dan ook achter en moeten alles op alles zetten om weer bij het volgende bivak aan te komen. De overstroming over de enige weg naar het kamp van morgen helpt ook niet echt. THE GAME IS ON...