ZONNE-ENERGIE VOOR GAMBIA
ZONNE-ENERGIE VOOR GAMBIA
De Amsterdam Dakar Challenge staat inmiddels bij velen op de bucket list. We hebben ze op hun knietjes in het mulle Sahara zand zien vallen van dankbaarheid. Vriendschappen worden gesloten voor het leven, motorkappen worden gekust bij het behalen van de finish in Dakar, eindelijk een echt sterk verhaal aan de bar...

EN DAN DOE JE OOK NOG IETS VOOR EEN ANDER

Wij zijn het ultieme excuus om eens los te gaan, de wereld van een andere kant te zien en de deur met een echt goede reden voorlopig achter je dicht te trekken. Vergeet de tourbus en ClubMed's van deze wereld, open your eyes! Op zaterdag 20 oktober kun jij beginnen aan een life changing experience! Beleef een ervaring die je doet denken aan de Paris Dakar Rally, maar dan back to basic en self-supported. Je maakt het verschil voor kinderen en families in Gambia en krijgt er een waanzinnige reis voor terug. Dáárom meld je je aan in, zodat wij je kunnen voorzien van tips & tricks en je een platform bieden om dit avontuur af te tikken met andere teams die er net zo in staan! 

In 2018 is de eerstvolgende vertrekdag op zaterdag 20 oktober. Teams die meedoen aan de Amsterdam Dakar Challenge kunnen kiezen voor de Classic Edition naar Dakar en vervolgens Gambia òf voor de Maroc Edition, die na een schitterende route in Marokko finisht in Nederland. 

De finish party is in Dakar en de auto wordt geveild in Banjul, Gambia op zondag 11 november. In september organiseren we de befaamde Barreldag, waar teams onder meer een briefing ontvangen, de andere teams ontmoeten en de auto's worden voorzien van de officiele stickers. 

Goed om te weten is dat de organisatie naast de Barreldag zorgt voor start en finish, jouw team voorziet van hét Amsterdam Dakar Challenge Roadbook, de officiële teamstickers en legendarisch T-shirt. Het Roadbook bevat elke avond een plek om te overnachten, dit varieert van een campsite tot en met een prima klein hotel. Ook plaatsen we contactpersonen bij elke grensovergang om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er gidsen die met je mee kunnen rijden in Mauritanië, en is er een feestje bij LacRose in Senegal en een BBQ in Banjul, Gambia. Uiteraard organiseren we de veiling en de donaties van de opbrengst ervan aan de diverse lokale projecten.

Charity
De Amsterdam Dakar Challenge teams hebben ervoor gezorgd dat er een enorme hoeveelheid en diversiteit aan projecten is gesteund in de afgelopen jaren. Van de zorg voor weeskinderen tot het bouwen van centra waar jongeren een vak kunnen leren, tot het brengen van licht door gezinnen te voorzien van een zonnepaneel-kit. Met de komende editie gaan we zoveel mogelijk gezinnen voorzien van een kit met zonnepanelen, zodat kinderen kunnen lezen en leren, ook na zonsondergang. Lees hierover meer onder 'Projecten 2018'. 

Via de online inschrijfprocedure kun je je inschrijven voor 2018, wij laten je weten of het lukt om je op die datum te plaatsen of bieden je een alternatief aan.In 2019 zijn de startdata 2 maart en 19 of 26  oktober. Liever een mailtje sturen? Je bereikt ons op info@amsterdamdakar.com. 

Aan de inhoud van bovenstaand artikel kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

12.03.18 de ultieme roadtrip - maart of november 2019: de amsterdam dakar challenge bestaat 15... » lees verder
31.01.18 zonne-energie voor gambia: de amsterdam dakar challenge staat inmiddels bij velen op de... » lees verder
29.09.17 start amsterdam dakar 2017: yeah baby! tijdens de komende amsterdam dakar challenge... » lees verder
05.09.17 next event: barreldag 2017: traditioneel komt de amsterdam dakar challenge vibe met... » lees verder
04.04.17 lets go to the beach: de klassieker onder de roadtrips, gestart in 2004 met een clubje... » lees verder
19.01.17 next start zaterdag 28 oktober 2017: de editie van 2016 heeft wederom bewezen dat de... » lees verder
18.10.16 ready for take-off: zorg dat je klaar staat voor een klassieke start van onze... » lees verder
09.02.16 wake-up call!: spendeer je teveel tijd met staren naar het beeldscherm van je... » lees verder
26.11.15 take me to the beach: de laatste etappe van de amsterdam dakar challenge bestond uit... » lees verder
24.02.15 solar rocks: in het achterland van gambia liggen ontelbare kleine gehuchten die... » lees verder
02.09.14 barreldag 2016: nog even je adem inhouden, ook dit jaar vliegt om en voor je het weet... » lees verder
08.08.12 checklist voor challengers: de teams maken zich weer klaar voor de start op 20 oktober... » lees verder
Schrijf je in
  

3.000.000 and counting

Sponsoren
 Avery Dennison
Info
Nog 29 dagen tot de volgende Challenge
Shop Meer Challenges Bombai Challenge Red Sea Challenge
 
CHALLENGE CLUB

Postbus 13033 | 3507 LA Utrecht
T. 030-2761601 | F. 030-2710325
E. info@amsterdamdakar.com
DISCLAIMER


Design Gewest13 & realisatie Webunity